הרצאות קרובות

יצירות שעוררו שערורייה הסיפורים העסיסיים מאחורי יצירות שעוררו בזמנו שערורייה – נבחן את היצירה, נספר על הסערה שחוללה ונגחך לעצמנו היום על מה פרצו שערוריות בעבר. נלמד על אמות המוסר והצניעות בעבר – אלה אשר מאחוריהן נמצאת תמימות ואלה אשר מאחוריהן נמצאת הצביעות. נראה את טיציאן, קאראואג'יו, מאנה, רודן ורבים אחרים.

מקום

מרכז הבמה - גני תקווה

תאריך

18/06/2024

זמן

שלישי
18:00
יצירות שעוררו שערורייה
הכתב העברי ביצירות אמנות מסע קסום בין יצירות אמנות מרהיבות בהן מופיע כתב עברי. חלקן יצירות מפורסמות וחלקן חבויות ביצירות עלומות אשר גלוי הכתב העברי בהן יוצר חוויה מסוג אחר. חלקן במקומות שכולם היו, ופשוט לא שמו לב...

מקום

בית אבא חושי - חיפה

תאריך

10/06/2024

זמן

שני
10:00
הכתב העברי ביצירות אמנות
כיצד ניתן להבין את ההתנגדות הרבה ליצירות האהובות עלינו כל כך של רנואר, מונה , דגה ואחרים. בהרצאה ננסה לעמוד על הסיבות להתנגדות זו, תוך צפייה ביצירות המופת של האימפרסיוניסטים.

מקום

הקתדרה בכפר סבא

תאריך

05/06/2024

זמן

רביעי
09:00
לידתו של האימפרסיוניזם
שלום ומלחמה ביצירות אמנות "שלום – הראשונה בברכות אנוש והנעלה מכולן" (פתגם סיני עתיק). האמנות היא בבואה של החיים: שלום ומלחמה תופסים מקום נכבד ביצירות אמנות. נכיר את האלים של השלום והמלחמה, נשמע על מלחמות וקרבות, ניצחונות וכניעה. נכיר את האלגוריות הרבות ואת הסמלים. נצפה ביצירות מופת של רובנס, דייגו ולאסקז, ז'אק לואי דויד, פיקאסו ורבים אחרים.

מקום

קיסריה - המרכז לפיתו קיסריה

תאריך

04/06/2024

זמן

שלישי
10:45
שלום ומלחמה ביצירות אמנות
מי אמר שאין הומור ובדיחות באמנות? "האמנות היא בבואה של המציאות", לא כן? בחיים אנו נהנים מדי פעם מחוש הומור, מבדיחות וצוחקים צחוק גדול ומשחרר. גם האמנות מביאה לנו, כבר מן העת העתיקה, רגעים של צחוק, חיוך והרגשה טובה. נסקור יצירות רבות שנועדו להביא חיוך אצל הצופה ונחייך גם אנו. "ההומור הוא ידידנו הנאמן המלווה אותנו בדרכנו, גם באמנות".

מקום

הקתדרה קרית אונו

תאריך

03/06/2024

זמן

שני
10:30
הומור ביצירות אמנות
מהבארוק אל המאה ה-20 נשלים בהרצאה זו סיורים והתבוננות ביצירות אמנות נוספות בוונציה, לונדון, בווינה נסייר בכנסיית קרל, בפריז ניכנס אל כנסיית סן סולפיס הבארוקית ואל כנסיית המדלן בסגנון הניאו-קלאסי ואשר נראית ממש כמו מקדש יווני-רומי. נסיים את המסע בכנסיית "הדמעה" המודרנית והמפתיעה בסירקוזה אשר בסיציליה.

מקום

אסכולות האוניברסיטה הפתוחה, מוזיאון המדע - ירושלים

תאריך

02/06/2024

זמן

ראשון
11:00
אדריכלות כנסיות מהבארוק ועד המאה ה-20
הקפלה הסיסטינית ברומא גולת הכותרת של תקופת הרנסנס מגיעה לשיאה בציורי הקירות של הקפלה האפיפיורית ובציור התקרה, מעשה ידיו של מיכאלאנג'לו. ננסה להבין את תכנית התקרה ונצפה בפרטים רבים, אשר בסיורנו במקום לא נוכל להבחין בהם.

מקום

חדרה - הקתדרה, השיזף 6 בית אליעזר

תאריך

30/05/2024

זמן

חמישי
10:30
התקרה של מיכלאנג'לו בקפלה הסיסטינית
האמן ואהובתו אמנים רבים תיארו בצורות שונות את מושא אהבתם. בין האהובות היו גם נשותיהם ובין הנשים היו גם אהובותיהם. נלמד להבדיל ביניהן וניכנס לחיים האישיים של האמנים הגדולים.

מקום

מרכז הבמה - גני תקווה

תאריך

28/05/2024

זמן

שלישי
18:00
האמן ואהובתו
הכנסייה והכיכר הגדולים בעולם האדריכלות המדהימה של כנסיית סנט פטרוס והכיכר שבחזיתה, מהוות את אחד מהמוקדים המפתיעים של העיר. נסייר בהם, נראה את יצירות המופת בתוך הכנסייה ונשמע סיפורים "מאחורי הקלעים".

מקום

אסכולות האוניברסיטה הפתוחה, מוזיאון המדע - ירושלים

תאריך

26/05/2024

זמן

ראשון
11:00
רומא – הזיליקה הגדולה בעולם – סנט פטרוס
רפאל – גדול ציירי הרנסנס רפאל, בשנות חייו הקצרות הנחיל לעולם יצירות מופת אשר כל צופה עומד נפעם מולם. נסייר ב"חדרים של רפאל" במוזיאון הוותיקן, ב"וילה פרנזינה" המדהימה בציורי "תעתועי העין" שלה ונקנח בסיפור חייו ונישואיו הסודיים.

מקום

חדרה - הקתדרה, השיזף 6 בית אליעזר

תאריך

23/05/2024

זמן

חמישי
10:30
רפאל – גדול ציירי תקופת הרנסנס
הקתדראלות הגותיות – פאר האדריכלות של ימי הביניים איך נולד הסגנון הגותי המרשים והמפתיע אותנו עד היום? נלמד מה מייחד את הסגנון הזה, מדוע הוא נוצר ומה הם הכללים להגדרת הסגנון הזה. נסייר בקתדראלות המפוארות של אירופה שצצו בערים הגדולות בימי הביניים, בפריז, מילאנו, קלן, וינה ועוד - טרם הגעתו של סגנון הרנסנס באדריכלות.

מקום

בית נגלר - קריית חיים

תאריך

22/05/2024

זמן

רביעי
10:30
סיור בקתדראלות הגותיות המפורסמות באירופה
ארמונות שקושטו בסיפורי אהבה ארמונות ווילות מפוארות היוו כר נפלא לציורים העוסקים בסיפורי אהבה. נטייל בתוך הארמונות ונתוודע לנושא האהוב כל כך על בעלי הארמונות והאמנים ששכרו לקשט אותם בציור ובפיסול – האהבה.

מקום

הקתדרה קרית אונו

תאריך

20/05/2024

זמן

שני
10:30
ארמונות המספרים סיפורי אהבה
הרצאה אחרונה בסדרה האיים של וונציה, החיים בעיר של תעלות והקרנבל המפורסם נשוט אל האיים סביב מרכז וונציה ונסייר בהם. נעמוד על אופן החיים בעיר ללא מכוניות, עם מיליוני תיירים מדי שנה. נקנח בסיפור מקורותיו של הקרנבל המפורסם ביותר בעולם ונראה חלק מהאירועים והמסכות.

מקום

מדיטק חולון

תאריך

19/05/2024

זמן

ראשון
18:00
וונציה – היסטוריה, אמנות ורומנטיקה
6. לאונרדו דה וינצ'י – האמן והמדען, איש האשכולות ההרצאה תתמקד בפועלו של לאונרדו אשר בעיני רבים מסמל את איש הרנסנס המגלם את רוח התקופה. נסייר במילאנו ונלמד על "הסעודה האחרונה", נסקור את יצירותיו בפיסול ובציור וננסה לעמוד, אחת ולתמיד, על פישרה של ה"מונה ליזה" המפורסמת כל כך.

מקום

חדרה - הקתדרה, השיזף 6 בית אליעזר

תאריך

16/05/2024

זמן

חמישי
10:00
לאונרדו דה וינצ'י – מה סודה של המונה ליזה ?
מגילת סן מיקלה – ד"ר אקסל מונטה ספר הזיכרונות של הרופא השוודי אכסל מונתה יצא לאור לראשונה בשנת 1929 וזכה לתרגום לעשרות שפות. הרופא שהתאהב באי קאפרי בנה את ביתו בעיירה העליונה אנאקפרי המהווה עד היום מוקד תיירות אהוב ופופולרי. נשמע את סיפורו ונסייר באי הקסום ונלמד את ההיסטוריה שלו. לא נפסח על "המערה הכחולה" המפורסמת.

מקום

מוזיאון טיקוטין - חיפה

תאריך

15/05/2024

זמן

רביעי
10:30
ד"ר אקסל מונטה – אגדת סן מיקלה
כנסיות הבארוק המפתיעות הסגנון החדש והמרהיב ביותר - תגובתה של הכנסייה הקתולית לרפורמציה - הוא עוצר נשימה ומשאיר את המבקר פעור פה. נלמד על חידושיו של האדריכל בורומיני ברומא בכנסיית סנט אנייזה, ובכנסיית סן קרלו של ארבע המזרקות ועוד. נמשיך לטורינו כדי לבקר בכנסיות פרי תיכנונו של גאון הבארוק – גואריני. ניסע לאוסטריה לביקור בכנסייה ובמנזר במלק ונסיים בקתדרלה של לונדון, הלא היא סנט פול, בתיכנונו של סר כריסטופר רן.

מקום

אסכולות האוניברסיטה הפתוחה, מוזיאון המדע - ירושלים

תאריך

12/05/2024

זמן

ראשון
11:00
כנסיות הבארוק המרהיבות
קאפרי, החוף האמלפיטני ופאסטום ניסע ב"דרך היפה ביותר בעולם" כדי לראות את העיירות פוזיטנו , אמאלפי ורוולו. נסייר בעיירות, נלמד על ההיסטוריה המרתקת של האזור, ניכנס אל הקתדראלה המפורסמת של אמאלפי ונבקר בווילות של ראוולו. נבקר גם באי הקסום קאפרי, ובו נופים נפלאים, הווילה של ד"ר אקסל מונטה ונשמע על ההיסטוריה המרתקת של האי. נמשיך דרומה נעבור בעיר סלרנו ונמשיך עד העיר פאסטום. בעיר היוונית העתיקה הזו השתמר בצורה יוצאת דופן המרכז הארכיאולוגי ובו מקדשים שנותרו על תילם ומוזיאון ארכיאולוגי מרתק.

מקום

נתניה, : רח' שדרות בנימין 60, רשת הספריות בנתניה

תאריך

10/05/2024

זמן

ששי
10:00
קפרי, החוף האמלפיטני, רוולו
בוטיצ'לי – סגנון הגרציה והמדונות היפהפיות בוטיצ'לי, מגדולי ציירי הרנסנס, נודע בזכות ציורי המדונות היפהפיות שלו שזכו להצלחה גדולה אצל אצילי העיר פירנצה. סגנונו, סגנון ה"גרציה" שלו מספק לנו הצצה אל הדוגמנים והדוגמניות היפים ביותר בעיר בתקופתו. נשמע ונראה כמובן על יצירותיו של בוטיצ'לי בקיר של משה בקפלה הסיסטינית ונלמד על נושאי המיתולוגיה ביצירותיו – ה"פרימוורה" ו"לידת וונוס" של איש הרנסנס.

מקום

חדרה - הקתדרה, השיזף 6 בית אליעזר

תאריך

09/05/2024

זמן

חמישי
10:30
בוטיצ'לי – צייר הנשים היפות וסיפורי מיתולוגיה
4. עיירות קסומות בטוסקנה ההרצאה תוקדש לביקור בעיירות קטנות ביותר באמצעותן נלמד על עקרונות הבנייה והתכנון של כל עיר ועיר. נתחיל בעיירה הקטנה ביותר – מונטהרג'וני, בה חיים כ-60 איש בלבד, נמשיך לעיירה פיאנצה שתוכננה להיות העיר האידיאלית, נמשיך לעיירה מונטפולצ'יאנו ונערוך השוואה בין העיירות כדי למצוא את המכנה המשותף. נסיים בביקור בכנסיית סן ביאג'ו היוצאת דופן, השוכנת למרגלות העיירה.

מקום

סינמטק - תל אביב

תאריך

06/05/2024

זמן

שני
11:00
עיירות קסומות בטוסקנה
מונה ורנואר: לידת האימפרסיוניזם נסקור את המגמות בציור של המאה ה-19 כדי להבין איזו מהפכה מפתיעה וייחודית יצרו מונה, רנואר וחבריהם בעולם הציור. ננסה להבין מדוע כה התנגדו להם בתחילת פעילותם. מה היה סוד המהפכנות שלהם ומדוע רק הם חשבו על כך.

מקום

אילת - מועצת הפועלים

תאריך

18/04/2024

זמן

חמישי
11:00
האימפרסיוניזם – מבוא לזרם המודרני הראשון
5. ברניני: מחולל סגנון הבארוק בפיסול האיש שהעז לקרוא תיגר על מוסכמות הפיסול של הרנסנס ויצר עולם של תיאטרליות, וירטואוזיות מפתיעה, קומפוזיציות חדשות והצגת הדרמה בשיאה.

מקום

הקתדרה, מוזיאון ארץ ישראל, בזום

תאריך

17/04/2024

זמן

רביעי
11:30
ברניני ומהפכת הבארוק בפיסול
הנשים במלחמת טרויה ככל שהדבר נראה מוזר, ניתן לספר את סיפורה של מלחמת טרויה במלואה באמצעות הנשים שגרמו למלחמה, הנשים שהשתתפו בה בצורה פעילה ונשות הגיבורים החוזרים לביתם לאחר המלחמה. סיפור מרתק המסופר אך ורק על ידי נשים.

מקום

מרכז הבמה - גני תקווה

תאריך

16/04/2024

זמן

שלישי
18:00
הנשים במלחמת טרויה
6. כנסיות בסגנון הרנסנס באיטליה מפגש עמוס בסיורים ברחבי איטליה. נתחיל ברומא – כנסיית סן פייטרו אין וינקולי, וכנסיית סנט אגוסטינו ובה ניתקל בהפתעה נעימה - אותיות עבריות בציורי הנביאים, נמשיך לפירנצה ונבקר בכנסיות פחות מתויירות, אך בהן יצירות מופת: כנסיית אוניסנטי, עם יצירות של בוטיצ'לי וגירלנדיו, סן ביאג'ו בטוסקנה, סן פרנצ'סקו שבארצו ובה יצירת המופת של פיירו דלה פרנצ'סקה, בכנסיית סנטה מריה דאי פרארי שבוונציה ובה יצירת המופת של טיציאן ואמנים נוספים.

מקום

בית אבא חושי - חיפה

תאריך

15/04/2024

זמן

שני
10:00
משה ויציאת מצרים ביצירות אמנות
6.כנסיות בסגנון הרנסנס באיטליה מפגש עמוס בסיורים ברחבי איטליה. נתחיל ברומא – כנסיית סן פייטרו אין וינקולי, וכנסיית סנט אגוסטינו ובה ניתקל בהפתעה נעימה - אותיות עבריות בציורי הנביאים, נמשיך לפירנצה ונבקר בכנסיות פחות מתויירות, אך בהן יצירות מופת: כנסיית אוניסנטי, עם יצירות של בוטיצ'לי וגירלנדיו, סן ביאג'ו בטוסקנה, סן פרנצ'סקו שבארצו ובה יצירת המופת של פיירו דלה פרנצ'סקה, בכנסיית סנטה מריה דאי פרארי שבוונציה ובה יצירת המופת של טיציאן ואמנים נוספים.

מקום

ירושלים - אסכולות - האוניברסיטה הפתוחה, מוזיאון המדע

תאריך

14/04/2024

זמן

ראשון
11:00
איטליה – כנסיות בתקופת הרנסנס
פסיכה ואמור – ספור האהבה הגדול ויצירות מופת אמור, אל האהבה מתאהב בפסיכה, הנסיכה בת התמותה והנערה היפה בתבל. האם תצלח אהבתם? ספור אהבה מרגש שזכה לאין ספור יצירות מופת בהם נצפה בפה פעור.

מקום

מוזיאון טיקוטין - חיפה

תאריך

10/04/2024

זמן

רביעי
10:30
פסיכה ואמור – סיפור אהבה מרגש
פירנצה, סיינה וטוסקנה טרם הרנסנס נכון, פירנצה היא "ערש הרנסנס," אך כנסיות רבות בעיר ובטוסקנה בכלל נבנו בטרם הגיע הסגנון הרנסנסי במאה ה-15. נבקר בפירנצה בכנסיות – סנטה מריה נובלה, סנטה קרוצ'ה, הדואומו של העיר ועוד. נצא לטוסקנה לביקור בדואומו המרשים והמפתיע שבעיר סיינה ונסיים בדואומו של העיר אורבייטו ובה נגלה את סודות הבנייה של הרומנסק הטוסקני, סגנון האדריכלות שלפני הרנסנס.

מקום

ירושלים - אסכולות האוניברסיטה הפתוחה, מוזיאון המדע -

תאריך

07/04/2024

זמן

ראשון
11:00
סיור בכנסיות באיטליה – לפני הרנסנס
8. כנסיות הבארוק המפתיעות הסגנון החדש והמרהיב ביותר - תגובתה של הכנסייה הקתולית לרפורמציה - הוא עוצר נשימה ומשאיר את המבקר פעור פה. נלמד על חידושיו של האדריכל בורומיני ברומא בכנסיית סנט אנייזה, ובכנסיית סן קרלו של ארבע המזרקות ועוד. נמשיך לטורינו כדי לבקר בכנסיות פרי תיכנונו של גאון הבארוק – גואריני. ניסע לאוסטריה לביקור בכנסייה ובמנזר במלק ונסיים בקתדרלה של לונדון, הלא היא סנט פול, בתיכנונו של סר כריסטופר רן.

מקום

תל אביב - הסינמטק (אסכולות)

תאריך

04/04/2024

זמן

חמישי
10:00
סיור בכנסיות המרהיבות בסגנון הבארוק
אמנות הפסיפס באימפריה הביזנטית נתחיל בסקירת מבני הפאר של האימפריה, כמו כנסיית הגיה סופיה המרשימה באיסטנבול, נעמוד על סוד הקסם בציורי הפסיפסים של רוונה, סיציליה וארצות המזרח התיכון.

מקום

בית נגלר - קריית חיים

תאריך

03/04/2024

זמן

רביעי
10:30
אמנות הפסיפס באימפריה הביזנטית
"חתימת האמן" לא תמיד היה האמן חותם את שמו על יצירתו כמו שנהוג כיום. אז איך "חתמו" האמנים על יצירותיהם? הידעתם שמיכלאנג'לו חתם רק על יצירה אחת בכל חייו? ואיך "חתמו" רפאל ? קאראואג'יו ? ברניני ? קורבה? מאוריציו גוטליב ? על כל אלה ועוד – בהרצאה חדשה ומרתקת.

מקום

קיסריה - המרכז לפיתו קיסריה

תאריך

02/04/2024

זמן

שלישי
10:45
"חתימת האמן" (לא מה שחשבתם…) ביצירות אמנות
הרפואה ביצירות אמנות חולים ורופאים מככבים ביצירות אמנות רבות. נתחיל עם אלי הרפואה במיתולוגיה, נמשיך עם נחש הנחושת התנכ"י ונסיים ביצירות מופת כמו "שיעור האנטומיה של ד"ר טולפ, מעשה ידיו של רמברנדט.

מקום

הקתדרה קרית אונו

תאריך

01/04/2024

זמן

10:30
הרפואה במיתולוגיה וביצירות אמנות
דילוג לתוכן