המיתולוגיה הרומית

המיתולוגיה הרומית, אפי זיו

הוצאת כנרת זמורה ביתן, 2024, 303 עמודים

מן הסתם אתם שואלים את עצמכם בפליאה, "מה, המיתולוגיה הרומית אינה למעשה המיתולוגיה היוונית, רק עם שמות אחרים? יופיטר אינו למעשה זאוס? ונוס אינה אפרודיטה? אך בעצם מיהו יאנוס, שעל שמו נקרא חודש ינואר? ומיהו יולוס שעל שמו נקרא יוליוס קיסר, שהתגאה בהיותו צאצא שלו ? (רמז – התשובה אינה קשורה למיתולוגיה היוונית!)
ובכן, המיתולוגיה הרומית העשירה והמרתקת, שעד כה הוצנעה בצִלה של המיתולוגיה היוונית, ראויה בהחלט לספר מלא ומקיף משלה. כמו כל המיתוסים בעולם, היא משלבת היסטוריה, תרבות, ארכיאולוגיה, דת ופולחנים, וכוללת אינספור דמויות וסיפורים המונצחים באמנות.
דוגמה נפלאה היא הסיפור של איניאס, איש טרויה, בנה של אפרודיטה. כאשר טרויה עלתה באש, חילצה אפרודיטה מן העיר את מאהבה לשעבר, את בנם המשותף ואת נכדם. עד כאן הסיפור היווני. הרומאים חיברו לו המשך מרתק והוציאו את איניאס אל מסע הרפתקאות מסעיר, שבסופו הוא התיישב באזור לטיום, וצאצאיו הרי הם רומולוס ורמוס – מייסדי רומא!
ספר זה הוא השלמה לטרילוגיה על המיתולוגיה היוונית והרומית — המיתולוגיה הקלאסית.
הספר הראשון – סודות אלי האולימפוס – מביא בצורה מסודרת ושיטתית את סיפורם של האלים האולימפיים, תפקידם, הרפתקאותיהם והפולחנים לכבודם, תוך כדי לימוד האופן שבו הם מונצחים ביצירות אמנות שונות בכל התקופות.
הספר השני – גיבורי המיתולוגיה היוונית – מביא את סיפורן של הדמויות שאינן אלים, כמו אודיסאוס, מלחמת טרויה, הראקלס, פרסאוס ורבים אחרים.
הספר השלישי – המיתולוגיה הרומית – בידך כעת ואני מאחל לך קריאה מהנה.

ספר זה הוא השישי מאת ד"ר אפי זיו, מרצה וסופר העוסק שנים רבות בהוראה ובכתיבה של תולדות האמנות והמיתולוגיה היוונית. קדמו לו:
מיתולוגיה עכשיו: לקסיקון מונחים שמקורם במיתולוגיה; משחקי האלים: סקירת המשחקים האולימפיים ביוון העתיקה בראי האמנות (שניהם בהוצאת דניאלה די־נור); סודות אלי האולימפוס: הספר המקיף והממצה על אלי האולימפוס; הצופן הנוצרי באמנות: מדריך מקיף להבנת יצירות אמנות העוסקות בתנ"ך ובנצרות; גיבורי המיתולוגיה היוונית: סיפורן של הדמויות שאינן אלים (שלושתם בהוצאת כנרת זמורה ביתן).

דילוג לתוכן