מבחר הרצאות אמנות ייחודיות
סדרה חדשה מיוחדת במינה. היצירות הגדולות באמנות מסתירות לעתים סיפורים קטנים ומרתקים על האמן, על המזמין, התקופה בה נוצרה היצירה, האנקדוטות הקטנות והמשעשעות ההופכות את הצפייה לסיפור מרתק ומעניין במיוחד.
כל הרצאה תוקדש לסיפור, ליצירה או לאמן.
יצירות שעוררו שערורייה
הסיפורים העסיסיים מאחורי יצירות שעוררו בזמנו שערורייה – נבחן את היצירה, נספר על הסערה שחוללה ונגחך לעצמנו היום על מה פרצו שערוריות בעבר. נלמד על אמות המוסר והצניעות בעבר – אלה אשר מאחוריהן נמצאת תמימות ואלה אשר מאחוריהן נמצאת הצביעות. נראה את טיציאן, קאראואג'יו, מאנה, רודן ורבים אחרים.
פסיכה ואמור – סיפור אהבה מרגש ויצירות מופת בלתי נשכחות
הסיפור המיתולוגי המפורסם של הסופר הרומי אפוליאוס מהמאה ה-2 לספירה, הביא לעולם את אחד מסיפורי האהבה בו שזורים יופי, נדרי אהבה, בגידה והפי אנד מרגש ושמח. נשמע את הסיפור תוך כדי צפייה ביצירות האמנות הנפלאות המתארות את זוג האוהבים והרפתקאותיהם.
הסודות של הפיאצות והמזרקות ברומא
לכולנו נדמה שאנו מכירים היטב את הפיאצות והמזרקות המפורסמות ברומא. אם כן, היכן נמצא פסוק מספר בראשית, כתוב באותיות עבריות? מה היה במקום בו נמצאת פיאצה נבונה? מה עושים צבים במזרקה? והיכן סילוני מים מתיזים על עכוזיהן של נערות ארוטיות?
מי אמר שאין הומור ובדיחות באמנות?
"האמנות היא בבואה של המציאות", לא כן? בחיים אנו נהנים מדי פעם מחוש הומור, מבדיחות וצוחקים צחוק גדול ומשחרר. גם האמנות מביאה לנו, כבר מן העת העתיקה, רגעים של צחוק, חיוך והרגשה טובה. נסקור יצירות רבות שנועדו להביא חיוך אצל הצופה ונחייך גם אנו.
מה עושה אלכסנדר מוקדון ב"ציורי גלריה" ?
מפתיע לראות ב"ציורי גלריה" את אלכסנדר מוקדון שוב ושוב. מהו האירוע אשר הנציח את המצביא הגדול והציב אותו כשחקן בציורים, הנראים לכאורה שגרתיים ואולי אף משעממים. נלמד על "ציורי הגלריה" אשר הנציחו אוספי אמנות בטרם נוסדו המוזיאונים. מדוע נוצרו יצירות אלה ומהם הסיפורים הקטנים והגדולים העומדים מאחוריהם.
מה סודה של המונה ליזה?
סיפורה של המונה ליזה הוא מרתק במיוחד. מה יש בה שעשה אותה ליצירה המפורסמת ביותר בעולם? האם היא דיוקן עצמי מוסתר של האמן? האם היא אכן מסתורית כל כך? האם אכן היא כה איכותית עד כי שמה יצא למרחוק? נשמע כמה סיפורים מרתקים העשויים לשפוך אור על תעלומת הציור המפורסם ביותר בעולם.
מה עושה כתב עברי ביצירות אמנות?
מרגש מאד להביט ביצירת אמנות ולראות בה כתב עברי מוכר. מרתקים הסיפורים מאחורי יצירות אמנות אשר בהן מופיע כתב עברי, בדרך כלל עם שגיאות כתיב גסות ולפעמים בכתב נאה ונכון. מדוע? מה הסיפור המסתתר מאחורי הכתב העברי? מדוע מצאו לנכון אמנים ופטרונים אשר לא ידעו כלל את השפה העברית להשתמש בה ביצירותיהם.
אלף נשיקות ונשיקה…
הנשיקה הינה הקשר הפיזי הראשון בין שניים. ימיה של הנשיקה כימיה של האנושות. נבחן את הנשיקות בתנ"ך, במיתולוגיה היוונית ובנצרות. נראה נשיקות של בני משפחה, נשיקות אהבה ותשוקה, נשיקות של רוע ונשיקות של הערצה וכניעה. ננסה כך לעמוד על ההבדלים בין הנשיקות על פי האמן, התקופה וההקשר.
ציטוטים, גניבות והשפעות באמנות
מה אנו יודעים על הסיפור האמיתי מאחורי גניבה של יצירות אמנות מפורסמות כמו "המלחייה" של צ'ליני? "הצעקה" של מונק? נלמד כיצד נוכל להבחין בהשפעות של אמן אחד על השני ונלמד על ה"ציטוטים" המופיעים ביצירות של אמנים, אף המפורסמים ביותר אשר ראו לעצמם חובה להעתיק יצירות אחרות או רק לצטט אותן.
אהבת נשים ביצירות אמנות
ההרצאה האחרונה תוקדש לסיפור אהבת נשים, זו את זו, ביצירות אמנות. היא עתיקה כימי המין האנושי. כיצד באה לידי ביטוי אהבה זו מסאפפו, המשוררת היוונייה שהתגוררה באי לסבוס, ומכאן שמה של אהבה זו. נמשיך ברמיזות של האהבה ביצירות מופת ונסיים בגוסטב קורבה ואחרים, שלא היססו לתאר את האהבה הנשית ביצירותיהם. נפגוש גם את טולוז לוטרק, דגה, אגון שילה ואחרים.