"הסודות" של הפיאצות והמזרקות ברומא

"הסודות" של הפיאצות והמזרקות של רומא סיור מאתגר במקומות המפורסמים כל כך, אשר מאחורי כל אתר מסתתרים "סודות" שיפתיעו גם את אלה המכירים אותם היטב. נכיר גם מזרקות החבויות מן העין ונשמע את סיפורן המרתק. נלמד כיצד להתבונן ביצירות אמנות.

תקופת הרנסנס – הרצאה ראשונה בסדרה

ג'וטו הוא מבשר הרנסנס אשר ניתק, אחת ולתמיד את סגנון הציור הביזנטי וחידש את הציור המתאר נכונה את המציאות, עם כללי הפרספקטיבה. נסייר בקפלה בפדובה אותה הוא עיטר ונסקור את המשך פעילות האמנות במאה ה– 14. נמשיך עם מזאצ'ו, שבאמצעותו נתוודע לטכניקת ציורי הפרסקו ונכיר אמנים נוספים ששיכללו את נושא הפרספקטיבה והביאו לעולם יצירות מופת […]

מהמקדש ביוון ועד ל"בית הלבן" – תולדות האדריכלות ביוון

יוון ורומא העניקו לתרבות העולם המערבי את יסודות האמנות – ציור, פיסול ואדריכלות. נעקוב אחר ההתפתחות, החידושים וההשפעה הגדולה של תרבויות אלה עד ימינו אנו. נתפעל מהאמנות הביזנטית המרשימה של הפסיפסים הזוהרים ברוונה ובשאר ארצות אירופה בה השפיעה אמנות זו. נסיים בסיור ולימוד האדריכלות הגותית על שלל הקתדראלות המפוארות באירופה. 17.9 מהמקדש היווני ועד ל"בית […]

אפרודיטה (ונוס) אלת האהבה והיופי

איך מדברים על יופי באמנות?  מדברים על אפרודיטה, אלת האהבה והיופי אפרודיטה הייתה אלת האהבה והיופי, "היפה באלות". באמצעות קופידון (אֵרוס) ושלוש הגרציות, החדירה את האהבה אל ליבותיהם של האלים ושל בני האדם, וכיאה לתפקידה הייתה עסוקה גם בפרשיות אהבים רבות ומגוונות.

הרנסנס – גדולי האדריכלים ומבני הפאר

 פיליפו ברונלסקי פותח עידן חדש באדריכלות ומחייה את עקרונות הבנייה המפוארת של יוון ורומא. נסקור את פועלו, החל מ"הכיפה של ברונלסקי" בדואומו של פירנצה, כנסיות, מבנים ציבוריים חילוניים כמו "בית המחסה לילדים", ונלמד את סודו של "הפלאצו" הפלורנטיני. נכיר אדריכלים נוספים ונסיים את נושא האדריכלות עם פועלו של מיכלאנג'לו כאדריכל.

אפולו וארטמיס

פגישה עם אפולו וארטמיס היכרות מפתיעה עם ילדיו התאומים של זאוס: "אפולו בלבדרה" במוזיאון הוותיקן ובציוריו של טיציאן. הוא "היפה באלים", האחראי על השמש, האור, התרבות, הנבואה ועוד; אחותו התאומה, ארטמיס, הפכה מאלת פוריות וטבע לאלת הציד וללסבית שבין האֵלות.

פוסידון והאדס – יצירות המופת של ברניני

פוסידון והאדס, אלי הים והשאול: מהמזרקות המפורסמות אל פסלו המדהים של ברניני. שני אחיו של זאוס חלקו יחדיו את השלטון בעולם. למרותם היו נתונים הים, רעידות האדמה, הסוסים ועולם המתים. גם הם לא נמנעו מחטיפות נשים. ברניני מספר בפסליו את פרטי הפרטים של סיפוריהם.

זאוס – אל האלים, אהבותיו הרבות ורעייתו הרה

מיכלאנג'לו ודה וינצ'י עולים לאולימפוס: זאוס והרה במוקד היצירה זאוס, אל האלים "הצטיין" באהובותיו הרבות אשר לפגישה עם כל אחת נטל לעצמו תחפושת ייחודית. נכיר גם את הרה אשתו וקנאתה לנשותיו הרבות של בעלה ורדיפת צאצאיו. כל אלה כפי שהם באים לידי ביטוי ביצירותיהם של גדולי האמנים בכל הזמנים.

פירנצה ומשפחת מדיצ'י – הרצאה רביעית ואחרונה בסדרה

סיפורה של משפחת מדיצ'י הוא סיפורה של העיר פירנצה. באמצעות קורותיה של המשפחה נטייל בפירנצה, בירת אמנות הרנסנס. המשפחה יזמה מפעלי בנייה, הזמינה יצירות אמנות, הייתה פטרונית של אמנים רבים והשקיעה את הונה בעיר. בסדרה מרתקת זו נטייל בעיר הקסומה ונכיר אותה היטב, נספר על בני המשפחה – קורותיהם, פועלם הציבורי והאמנותי ולא נפסח גם […]

הכתב העברי ביצירות אמנות

מסע קסום בין יצירות אמנות מרהיבות בהן מופיע כתב עברי. חלקן יצירות מפורסמות וחלקן חבויות ביצירות עלומות אשר גלוי הכתב העברי בהן יוצר חוויה מסוג אחר. חלקן במקומות שכולם היו, ופשוט לא שמו לב…

דילוג לתוכן